Chemsex - info & meet-ups in Rotterdam

Meer over seks, drugs, hiv en gezondheid


Wat is chemsex en wat heeft dit met hiv te maken?
  Chemsex of chemseks is de populaire naam voor alle soorten seks waarbij drugs (chems) worden gebruikt. Van deze middelen is bekend dat ze je losser, vrijer en nonchalanter maken en vaak extra zelfvertrouwen geven. We weten ook dat het gebruik van drugs kan leiden tot meer risico's bij seks.


Meet-ups & Voorlichting
  Gezondheid start met informatie. Daarvoor zijn o.a. speciale 'meet-ups' in Rotterdam: gespreksavonden voor homo-/bi-mannen die aan chemsex doen.

  Deze chemsex meet-ups zijn bedoeld voor mensen die zelf ervaring hebben met chemsex. De eerste serie is gericht op homo-/biseksuele mannen. Later (2019) gaan we de meetings uitbreiden voor andere groepen.

  De meet-ups gaan over zelfcontrole, balans behouden en het vermijden van valkuilen.
  Hier de detail info chemsex meet-ups -->Eerst meer weten over seks, drugs en hiv?
  Een rechtstreeks verband tussen gebruik van drugs en/of alcohol en hiv is er natuurlijk niet. Maar als je drinkt of drugs gebruikt, kun je nonchalanter worden. Of je krijgt meer zelfvertrouwen en neemt wat makkelijker risico’s. Zoals seks zonder condoom. Veel nieuwe besmettingen met hiv vinden plaats in een omgeving waar mensen per ongeluk een keer minder oplettend zijn.

  De populariteit van drugs bij seks neemt de laatste jaren sterk toe. De opkomst van een aantal nieuwe drugs (in het party-circuit meestal aangeduid met "chems") met nog sterkere werking, de opkomst van zogenaamde chemsex party's en de gemakkelijke verkrijgbaarheid, brengt ook weer nieuwe andere aspecten met zich mee. De populariteit lijkt te zijn overgewaaid vanuit met name de gay scenes in grote steden als New York en Londen. Echter, door de snelheid van het internet en de lage kosten van de middelen, is het gebruik van drogerende of stimulerende middelen bij seks tegenwoordig al lang geen exclusief "privilege" meer van één specifieke groep.

Uitgelicht:
  De Rotterdamse HIV GIDS (sociale kaart) op onze site geeft je een overzicht van alle dienstverleners op het gebied van hiv-zorg, -preventie, en -voorlichting in de Rotterdamse regio en daarbuiten.